De Stekplek, kinderboerderij
Home  |  Onze dieren  |  Activiteiten  |  Meer over ons  |  Actueel  |  Links  |  Contact

Activiteiten


20 jaar Stekplek

Country & Western feest op De Stekplek

Woensdag 3 oktober 2018 bestaat kinderboerderij De Stekplek al weer 20 jaar en dit moet natuurlijk gevierd worden. Er wordt een groot feest georganiseerd voor alle kinderen & bezoekers met thema ‘Country and Western style’

Er zijn verschillende spelletjes en activiteiten in de weides en de grote schuur die, net als de muziek, in het Wildwest thema zijn.

Je kunt rondritjes maken met de Stekplek trekker op het erf, hoefijzer & lasso gooien, schminken, er is een springkussen en je kunt knutselen en nog veel meer! De spelletjes en een heerlijke versnapering zijn deze middag helemaal gratis!!!

Er is ook een kleurplaat wedstrijd, waarbij je een mooie prijs kunt winnen…

Voor de lekkere trek, kun je bij het loket een zak popcorn kopen of bij de kraam van Zwier terecht voor een heerlijk boerenijsje.

Kortom, het wordt een gezellig spektakel waar jong en oud van harte welkom is.

Het feest gaat om 14.00 uur van start en om 16.00 uur is het feest ten einde.

Normaal is de boerderij pas om 17:00 uur gesloten maar deze dag sluiten we om 16:00 uur om met eigen personeel dit feestje verder te vieren.

De toegang is gratis.

Kinderboerderij De Stekplek is een samenwerkingsverband tussen Triade en de SKBU en is te vinden aan de Urkerweg 62 op Urk. Op de kinderboerderij zijn weinig parkeermogelijkheden. U kunt uw auto bij de Skuil (nr. 64) parkeren, echter niet in de berm langs de Urkerweg.

Activiteiten:

Het hele jaar door bieden wij activiteiten aan. Sommigen kunnen altijd plaatsvinden, sommigen alleen na een reservering. Hieronder ziet u een overzicht van ons aanbod:


 • Vrij bezoek: een bezoek aan De Stekplek is gratis. Maar, wilt u een met een groep een groepsontvangst (met een korte uitleg over de boerderij), dan is een reservering noodzakelijk. Deze kost € 7,50 per groep, inclusief 5 voerzakjes.
 • Voeren van de dieren: voor € 0,50 kun je een zakje dierenvoer kopen bij het loket. Meegebracht voer mag niet worden gevoerd aan onze dieren.
 • Koffie/thee/limonade/ chips / ijs/ snoep /etc. Dit is allemaal te koop bij het loket. Voor een klein bedrag heb je al heel veel lekkers.


Onderstaande activiteiten altijd in overleg, want in principe worden deze alleen door de week aangeboden, na reservering.

 • Kinderfeestjes: Een kinderfeestje kun je zelf samenstellen aan de hand van een lijst met diverse activiteiten op de boerderij. Van een rondrit op de ezel, voeren van dieren, de ranja koe melken, poffertjes eten tot een speurtocht over de kinderboerderij... Vraag ernaar bij een van onze medewerkers. De kosten zijn afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden.
 • Trekkerritjes: Op de boerderij rijdt soms een kleine tractor met aanhangwagen. Kinderen kunnen hier een rondrit mee maken over de boerderij. Bij het loket zijn kaartjes te koop voor €0,50.
 • Rondrit ezel/pony: Onze ezel Martine en pony Monja maken menig kind blij met een ritje op hun rug. Deze ritjes worden alleen bij bijzondere gelegenheden aangeboden, dus niet dagelijks! Als de ritjes aangeboden worden zijn de kosten; € 0,50 per rit.
 • Ranjakoe: Tijdens je bezoek aan de boerderij kan je, bij bijzondere gelegenheden, een kaartje kopen voor de ranjakoe. Je kunt haar melken, en er komt heel wonderlijk: ranja uit !!! Wel een beker vol, als je kunt melken uiteraard!Kosten: € 0,50 per gemolken bekertje.


Kinderknutselmiddagen:

 • Een keer per maand op woensdagmiddag houden we een knutselmiddag, vaak samen metonze buren van De Skuil. We maken dan iets leuks. Knutselen, freubelen, plakken, kleuren, alles is mogelijk. Wanneer knutselen we? Dat staat aangekondigd in de plaatselijke krant. Let hier maar op. Is dat duur? nee hoor, meestal kost het €1,50. Daar heb je een middag plezier voor.


Educatie:
Voor schoolgroepen hebben wij de volgende educatieve programma's:


 • Ontdek de Stekplek, geschikt voor peuters /groep 1 & 2 €25,-
 • Pronkepauw, geschikt voor groep 3 & 4 € 25,-
 • Verzorgles, geschikt voor groep 4,5 & 6 € 30,-
 • Boerderijspel, geschikt voor groep 5 & 6 € 30,-

Deze kosten zijn per groep. Laarzen en oude kleding worden aanbevolen. Per dagdeel kan maximaal 1 groep ontvangen worden. Op woensdagmiddagen ontvangen wij geen groepen. Wilt u een les reserveren bel dan met de Stekplek of mail ons:
stekplek@triade-flevoland.nl of bel 0527-687344.


Belangrijk om te weten: u kunt bij ons niet pinnen!!